Ieder kind is creatief!

Creativiteit overbrengen op kinderen vind ik erg leuk om te doen. Ik geloof dat ieder kind creatief is en dat dit kunt laten groeien. Daarom werk ik als werelddocent in het (basis)onderwijs.

Een werelddocent brengt de wereld in school, in mijn geval, mijn werk als illustrator en kunstenaar. Het is ontzettend mooi om te merken hoe nieuwsgierig kinderen zijn, ze willen graag meer leren over schilderen en kunst. Op veel scholen is er weinig ruimte voor creatieve lessen, daarom kom ik graag een dag langs met mijn eigen ontwikkelde lesprogramma.

 

Een hele dag duik ik met de kinderen in het leven en werk van de beroemde kunstenaar Vincent van Gogh. Wie is van Gogh en wat voor werk maakte hij? Wat kunnen we van hem leren? Daarnaast krijgen de kinderen verschillende tekenopdrachten en we sluiten de dag altijd af met het maken van een eigen schilderij. Iedereen is tenslotte een kunstenaar. 

Voor deze teken- en kunstlessen werk ik samen met het onderwijsbureau Semko. Daarnaast kan ik op freelance basis, diverse creatieve lessen voor het onderwijs op maat aanbieden.

Ik heb veel passie om kinderen mee te nemen in hun creatieve wereld, waar zoveel te zien en te beleven is. Elke week sta ik voor de klas en zie ik blije en enthousiaste koppies, terwijl ze genieten van het schilderen en zo hun eigen kunst maken.